Το MediSign υποστηρίζει ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη (Strong Customer Authentication – SCA)

Η ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη (Strong Customer Authentication – SCA) είναι μια νέα απαίτηση της 2ης Οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις πληρωμές (Payment Services Directive 2 – PSD2). Στόχος της είναι η προσθήκη επιπλέον επιπέδων ασφάλειας στις ηλεκτρονικές πληρωμές.

Σύμφωνα με αυτό, απαιτείται από τις τράπεζες να διενεργούν επιπλέον ελέγχους όταν οι καταναλωτές πραγματοποιούν πληρωμές, προκειμένου να επιβεβαιώνεται η ταυτότητά τους. Για να εφαρμοστεί αυτό το μέτρο, οι τράπεζες ενδέχεται να ζητούν έναν συνδυασμό δύο μορφών ταυτοποίησης κατά την πληρωμή (checkout). (Πηγή)

Οι απαιτήσεις Strong Customer Authentication πελατών (SCA) τέθηκαν σε ισχύ επίσημα στις 14 Σεπτεμβρίου 2019 και η European Banking Authority αναφέρει ότι αυτές οι απαιτήσεις θα πρέπει να εφαρμοστούν πλήρως έως την 1η Ιανουαρίου 2021. Πολλές χώρες στην Ευρώπη έχουν κοινοποιήσει τα μεμονωμένα χρονοδιαγράμματα επιβολής τους. Αναλυτικά για κάθε χώρα δείτε εδώ.

Stripe Checkout

Με την πρόσφατη αναβάθμιση της πλατφόρμας πληρωμών Stripe στην έκδοση v3 το MediSign υποστηρίζει ισχυρή ταυτοποίηση πελάτη (Strong Customer Authentication – SCA).

Επιπρόσθετα υποστηρίζεται το Google Pay και το Apple pay (για χρήστες Apple) για ακόμα ταχύτερες συναλλαγές με κάρτες.

MediSign - Strong Customer Authentication - Stripe Checkout
MediSign – Strong Customer Authentication – Stripe Checkout

Το MediSign δεν αποθηκεύει αριθμούς πιστωτικών καρτών!

Αναφορές